Een veilige ruimte

Door: Merel Jansen

Wist je dat je op ieder moment van de dag, waar je ook bent een veilige plek kunt creëren voor jezelf? Door het trekken van een cirkel om jezelf heen creëer je een mini-wereldje waarin vrijwel alles mogelijk is. De cirkel is een tijdloze en plaatsloze plek. Bedenk je dus hierbij dat er geen verleden, heden, en ook geen toekomst bestaat binnen de cirkel. Sterker nog, er bestaat geen eens afstand, en dus ook geen ver weg of een dichtbij. Het is een vreemde gewaarwording om je even totaal in het niets en tegelijkertijd in het alles te begeven. Maar hoe creëer je zo een cirkel dan eigenlijk precies?

Het is wijs om gemakkelijke kleding aan te doen. Zet een bakje met zout klaar. Zout zuivert nare en zware ongewenste energie en transformeert deze tot licht. Zet ook een bakje water klaar. Water reinigt en maakt schoon. Met wierook kun je eveneens de cirkel reinigen. Om goed te kunnen aarden is het te adviseren om deze ruimte op je blote voeten te creëren.
Voor het maken van de cirkel zelf kun je heel goed een bergkristalpunt of een laserkwarts gebruiken. In het bijzonder is de laserkwarts heel sterk doordat de energie als een soort laser door de ruimte heen snijdt. Dit zorgt er meteen ook voor dat alle negatieve energieën nog eens extra worden afgesneden. Maar je kunt voor het trekken van de cirkel ook heel goed je wijs en middelvinger gebruiken. Doe vooral wat voor jou goed voelt.

Met de klok mee

De cirkel trek je altijd met de klok mee. Je volgt daarmee de weg van de zon -van zonsopkomst, tot zonsondergang. Deze koers, die ook wel Deosil wordt genoemd, wordt als gelukbrengend gezien.
Pak nu je bergkristalpunt, je laserkwarts, of gebruik je vingers, en draai langzaam met de klok mee, terwijl je een helderblauw licht visualiseert dat uit je beide handen komt. Dit helderblauwe licht omschrijft jouw cirkel. Als je het idee hebt dat de cirkel niet zo heel sterk is dan mag je nog een ronde doen om het blauwe licht nog sterker te maken, net zo lang tot de cirkel voor jou sterk genoeg voelt.
Blijf even in de cirkel staan en neem de ruimte rustig in je op. Hoe voelt de ruimte? Hoe groot is de cirkel? Voelt dit prettig aan voor jou? Hoe groot is jouw cirkel? Heb je misschien meer ruimte nodig, of juist minder? Is er iets in de cirkel dat je mist? Probeer jouw cirkel zo aan te passen dat hij echt prettig voelt.

Foto: Integer Art
Foto: Integer Art

Zichtbaar of onzichtbaar

Nu de cirkel goed omlijnd of omschreven is kun je hem zuiveren met het zout en water. Het is aan jou of je deze twee elementen (zout staat voor aarde) wilt laten vervloeien in elkaar door het zout op te lossen in het water, of dat je deze twee elementen apart hun werk wilt laten doen. Mocht je het zout mengen met het water dan kun je de cirkel daarmee besprenkelen. Je kunt nu ook de wierook aansteken. Tijdens het zuiveren van de cirkel kun je het volgende zeggen: ‘’ Ik wijd deze cirkel tot mijn persoonlijke ruimte. Dit is mijn cirkel van Veiligheid, Bescherming en Kracht. De cirkel is nu gezuiverd en vrij van ruimte en tijd gemaakt om altijd in terug te kunnen keren als ik dit nodig heb. Met de geur en werking van deze wierook verwelkom ik alle rust en veiligheid. Mijn bezoekers en helpers: Zichtbaar of onzichtbaar. Binnen mijn grenzen. ’’

Je kunt nu nog even stilstaan in de cirkel. Je mag gaan zitten, of dansen. Het maakt allemaal niet uit. Probeer je zoveel mogelijk bewust te zijn van jouw ruimte. Op jouw manier, net zo lang als dit voor jou nodig is.

Blauwe energie door je aderen

Nu is het weer tijd om de cirkel te openen. Ook dit mag je met de klok mee doen. Visualiseer nu hoe het blauwe licht weer terug je handen in gaat, en bedenk je hoe de zuivere energie jouw lichaam vult. Voel hoe de blauwe energie door je aderen stroomt en hoe het jouw aura zuivert en verlicht. Blijf dan nog even goed met je voeten plat op de grond staan. Probeer je in te denken hoe het blauwe licht, waarmee jij nu bent vervult, steeds wijder en wijder wordt.

Mochten er momenten zijn waarin je kwetsbaar en niet veilig voelt, of de hectiek van de dag wordt je even te veel? Bedenk je dan dat je op ieder moment terug in de cirkel kunt stappen: Je hoeft hem alleen maar in je gedachten te visualiseren.


© 2019 MEREL JANSEN ALL RIGHTS RESERVED