Een intelligent doodshoofd

Door: Merel Jansen

Het is misschien een beetje griezelig zo’n doodshoofd, maar wist je dat mensen al heel erg lang allerlei speciale krachten aan schedels toekennen? De Maya’s waren er bekend mee, de Azteken, het oude India, maar ook in de Middeleeuwen gebruikte mensen schedels. Schedels staan symbool voor de tijdelijkheid van het leven, en natuurlijk gewoonweg de dood. Maar over wat voor soort magische krachten zouden deze schedels dan beschikken?

Volgens sommigen zouden de schedels vroeger gebruikt zijn voor magische rituelen, omdat de schedels zouden beschikken over voorouder energie. Schedels waren om die reden zeker heilig. Voorouder energie staat voor wijsheid, geborgenheid en veiligheid. De schedels zouden ook voor healing zijn gebruikt.

Legende

Er bestaat een legende dat er in totaal dertien kristallen schedels over de hele wereld zijn verspreid. Op het moment dat de Hogepriesteres van Atlantis hun val zag aankomen heeft zij besloten om deze schedels over de hele wereld te laten verspreiden. Volgens deze legende is er telkens één schedel per 100 jaar gemaakt, en die schedel beschikt over de kennis van die 100 jaar. Als deze dertien schedels met elkaar in contact komen dan zou er een reeks gebeurtenissen op gang worden gezet en alle kennis van alle jaren worden overgebracht.

Klinkt als sciencefiction

Kristallen schedels zouden dus beschikken over kennis, en als je er meerdere bij elkaar zet dan kunnen deze schedels hun kennis met elkaar uitwisselen. Het lijken hierdoor wel een soort van computers. Oké dat klinkt wel heel erg sciencefiction, en al helemaal als blijkt dat deze schedels de informatie ook nog aan hun ‘hoeders’ (jij of ik) kunnen overdragen. Het zouden intelligenties zijn die holografisch met elkaar samenwerken. Maar hoe werkt dit dan?

De schedel roept

In de jaren negentig zijn in Brazilië en China moderne beeldhouders begonnen met het maken van duizenden kristallen schedels. Een bekende beeldhouwer is Leandro Da Souza. Deze kunstenaar heeft er onder andere voor gezorgd dat veel mensen nu over hun eigen persoonlijke kristallen schedel beschikken. Een schedel die bij hen past, waar zij zo gezegd een klik mee ervaren. Een schedel hoort jou te roepen.

Je kunt eenvoudigweg een kristallen schedel op je werktafel neerzetten. Zo kan hij wat ondersteuning bieden bij het werken of het leren. Ook geld voor de schedels dat de soort edelsteen bepalend is voor zijn werking of kracht. Als je een schedel zoekt die jou helpt tegen een eenzaam gevoel of een depressie bijvoorbeeld, dan kan citrien erg goed helpen.

Opdracht meegeven

Als je bijzondere dromen wilt ervaren, dan zou je de schedel eens naast je kussen kunnen leggen. Wie weet brengt hij wat informatie over, of neemt hij dit juist in zich op. Je zou het hem of haar eerst kunnen vragen. Je kunt de schedel ook een speciale intentie of een opdracht meegeven.

Je kunt natuurlijk, om contact te maken met je persoonlijke kristallen schedel, gewoonweg mediteren met de schedel in je handen. Soms helpt het om meerdere schedels in een kring te zetten, zodat zij onderling de informatie kunnen uitwisselen.