Voetjes op de vloer

Door: Merel Jansen

Wist je dat als je goed geaard bent dit allerlei gezondheidsvoordelen heeft? Heel erg veel mensen leven letterlijk met hun voetjes van de vloer. Of je nu ‘zweverig’ bent of niet, zelfs de nuchterste persoon op aarde kan het contact verliezen met de grond. Als je slecht geaard bent dan merk je dat aan klachten zoals veel in je hoofd zitten, nadenken, piekeren, twijfelen, en dagdromen. Eigenlijk ben je dan ook het contact met lichaam kwijt, waardoor je het gevoel in je lijf niet meer zo goed beleeft. Maar wat is aarden nu eigenlijk precies?

Net als bomen wortels hebben die diep in de aarde groeien, hebben wij mensen ook een bepaalde fundering nodig om te kunnen overleven. Als het bijvoorbeeld hard waait en de wortels van een boom zijn niet stevig genoeg, dan kan de boom omwaaien. Dit zelfde geld eigenlijk ook voor mensen. Stevig op de aarde staan maakt je stabiel. Wie geaard is voelt zich zelfverzekerd. Hij blijft staan waar hij staat, en weet ook waar hij staat, en waarvoor hij staat. Aarden heeft veel met het bestaansrecht te maken.

Geaard door het leven

Als je geaard bent dan ben je energiek en in balans. Je slaapt beter, je snurkt minder, chronische pijn vermindert, ontstekingen worden minder, het ondersteund het herstelproces bij ziekte, het vertraagt het verouderingsproces en het verbeterd de stofwisseling en het bevorderd afvallen. En zo zijn er vast nog veel meer voordelen op te noemen van geaard door het leven gaan. Maar hoe doe je dat dan eigenlijk, aarden?

Terug in je lichaam

Je ziet het wel eens bij kinderen dat er tijdens een ruzie op de grond wordt gestampt. Dat is eigenlijk helemaal niet zo een gek idee. Hard stampen op de grond brengt je weer terug in je lijf en terug bij jezelf. De hoofdzaak is dat je fysiek aan het werk gaat. Sporten, wandelen, springen, paardrijden etc… Knuffelen en/of seks hebben heeft als bijkomend voordeel dat je lichaam ook nog allerlei stofjes aan gaat maken waardoor je je gelukkiger gaat voelen. Maar je kan ook eenvoudigweg gaan douchen, je huid insmeren, of een voetenbadje nemen. Het zijn soms de kleine gebaren die grote verschillen teweeg brengen.

Een nuttige bezigheid

Aarden is voor iedereen belangrijk en een nuttige bezigheid. Echt iedereen zal er dan ook baat bij hebben. Maar niet iedereen merkt meteen verschil na het doen van aarde oefeningen. Voor anderen is het verschil juist weer wel aanzienlijk en groot, doordat zij bijvoorbeeld beter gaan slapen en rustiger gaan ademhalen. Hoe het resultaat ook zal uitpakken, de oefeningen zullen door maar weinigen als vervelend worden ervaren.

Voor meer informatie over dit onderwerp zie: https://youtu.be/Ny5Q1xwdiUk