Wat is een crystal grid?

Door: Merel Jansen

Wist je dat er op de Noord en Zuidpool twee World Peace Crystal Grids zijn geplaats? De grids zijn bedoeld voor mensen die Reiki uitvoeren. Via een ‘ reiki afstandsbehandeling’ kunnen zij energie voor bijvoorbeeld vrede naar de grids uitzenden. De locatie, de Noord en Zuidpool is gekozen omdat dit twee heel sterk magnetische velden zouden zijn op aarde. De grids zijn een onderdeel van het fenomeen ‘Global Healing’ en zij behoren tot The International Centre for Reiki Training (ICRT). Maar wat zijn crystal grids dan eigenlijk precies?

Een crystal grid is een vorm van magie die gebaseerd is op orde, structuur, symmetrie, geometrie en getallen. Crystal grids bestaan, net als graancirkels, in de basis uit een geometrisch patroon. Dit klikt wat abstract allemaal maar geometrie is overal in de natuur terug te vinden. Een cirkel, een vierkant, een driehoek; het zijn allemaal geometrische vormen die we vaak om ons heen zien, en die in de natuur altijd al aanwezig zijn geweest. Maar volgens de oude Grieken was geometrie, los van pure wiskunde, of het meten van de aarde, ook absoluut heilig. Heilig betekent letterlijk ‘heel’. Iets dat niet heilig is, is niet volmaakt. Maar volgens Pythagoras waren het de getallen die heilig zijn en liggen getallen aan de basis van het hele universum. In ieder geval zou geometrie de universele taal der talen zijn. En met taal kun je een boodschap overbrengen.

Een soort donut

Sommige wetenschappers beweren dat er om alle objecten een energieveld hangt. Dit veld kan gezien worden als een torus of een soort donut. Denk maar eens aan het menselijke auraveld. Des te groter het object, des te groter het energieveld is. Er zijn manieren om deze energie te meten. Met een pendel of met een wichelroede bijvoorbeeld. Een crystal grid zou omgeven zijn door een heel sterk energetisch veld. Maar hoe ‘werkt’ zo’n crystal grid nou eigenlijk precies?

Informatie kan worden opgeslagen

Er zijn twee theorieën over het ''hoe dan'' van de werking van een crystal grid. De eerste theorie gaat uit van een holistisch wereldbeeld. Het idee is dat ieder mens energetisch is en uit energie bestaat en dat alles en iedereen verbonden is met die energie. De naam van dit energieveld is 'The morphic field' en het bestaat in en buiten ieder organisme. Deze hele theorie is gebaseerd op het proces dat het morphogenesis heet. Het morphic field kan volgens dit idee gezien worden als een soort telefoonlijn. Als je ermee communiceert zorgt het veld ervoor dat de energie van de crystal grids op de juiste plek terecht komt. De tweede theorie, welke eigenlijk meer een aanvulling is op de vorige theorie, gaat uit van een holografisch universum. Dit idee suggereerd dat informatie kan worden opgeslagen en later op een andere manier weer kan worden vrijgegeven, ook als de informatiebron inmiddels allang niet meer bestaat. Het morphic field is de manier waarop deze holografische informatie zou communiceren. Aldus sommigen... Hoe je het ook went of keert: Wat werkt dat werkt. En om daar achter te komen zul je het een keer moeten proberen.

Duidelijk doel

Voordat je een crystal grid gaat maken zul je een duidelijke intentie of doel voor ogen moeten hebben. Een intentie kan een goede gezondheid zijn, liefde, een nieuwe baan, of vrede op aarde bijvoorbeeld. Als je intentie duidelijk is dan kun je daar bijpassende stenen voor zoeken. Er bestaan meer dan 4000 verschillende edelstenen en mineralen dus er is keus genoeg. Nadat je de stenen hebt uitgekozen zoek je naar de juiste geometrische vorm die bij jouw intentie past. Als je klaar bent met het maken van het grid kun je deze door middel van een kort ritueel energetisch en met de juiste intentie opladen. Op deze manier stuur je eigenlijk de energie het universum in.

Zelf een grid maken?

Mocht je nu heel nieuwsgierig zijn geworden naar het maken, en de (uit)werking van een crystal grid, maar durf je dit niet alleen? Dan kun je altijd een afspraak maken bij Septagram. Ik help je graag en leg alles stap voor stap uit. Voor meer informatie: https://septagram.nl/integers