Volle Supermaan: februari

Door: Merel Jansen

Dinsdag 19 februari is het volle Supermaan in maagd. Klinkt leuk en spannend, maar wat betekent dit nu eigenlijk? We weten allemaal wel dat sommige mensen tijdens volle maan slechter slapen, rustelozer zijn en emotioneel wat uit balans. Andere mensen hebben helemaal nergens last van en begrijpen al dat gedoe niet zo. Iedereen is anders en de één staat nu eenmaal wat dichter bij zijn of haar gevoel dan de ander. Wat in ieder geval een voldongen feit is, is dat niemand zal veranderen in een weerwolf. Althans...

Deze volle Supermaan is een stuk sterker dan normaal. Dit komt doordat de maan dichterbij de aarde staat en daardoor ook wat groter oogt. Sterker nog: naar verluid is het de krachtigste volle maan van het hele jaar. De maan van februari staat ook wel bekend als de sneeuwmaan, omdat er in februari nog wel eens wat sneeuw kan vallen. Ook beginnen de eerste zaadjes zich in de aarde te ontkiemen. Dit proces is nog niet zichtbaar voor ons. Toch zijn er wel al wat kleine subtiele dingen te zien in de natuur die ons erop wijzen dat de lente in aantocht is.

Een weerspiegeling van onze psyche

Eigenlijk is de natuur in deze periode een perfecte weerspiegeling van de menselijke psyche: de wereld binnen jezelf en de wereld buiten jezelf. De zaadjes die zich nog moeten ontkiemen zijn vergelijkbaar met de onzichtbare ideeën die in onszelf leven, en die we nog met niemand hebben gedeeld. Misschien omdat zij daar nog te kwetsbaar voor zijn? Maar wat betekent het nu eigenlijk als de volle maan in het teken Maagd staat?

Een duidelijk doel

De combinatie van volle maan en Maagd leidt tot angst voor chaos. Maagd is het teken van aarde en daarmee is zij heel nuchter, pragmatisch en realistisch. Maar waar angst heerst zien we ook vaak dat er een zekere terughoudendheid is. Toch kan het geen kwaad om rustig en goed doordacht aan het werk te gaan in deze periode. De bloem wordt immers bepaald door de manier waarop zij groeit en uiteindelijk tot bloei komt. Stel jezelf dus een duidelijk doel, maar richt je aandacht op de manier waarop je het doel wilt bereiken.

Flinke twijfel

Doordat de zon in het teken Vissen staat komt deze ook nog eens om de hoek kijken. Het teken Vissen staat voor de emotie. Hierdoor kan er een flinke twijfel bij jezelf ontstaan wat mogelijk doorslaat in veel (dag)dromen en misschien zelfs wel piekeren. Klopt het gevoel met wat het verstand je ingeeft? Het is de tijd om terug in jezelf te keren en om te bezinnen. Het positieve is dat het je creatiever zal maken. Je komt mogelijk op heel nieuwe ideeën of oplossingen die je anders niet had gezien. Super toch?