Een veilige ruimte

Wist je dat je op ieder moment van de dag, waar je ook bent, een veilige plek kunt creëren voor jezelf? Door het trekken van een cirkel om jezelf heen creëer je een mini-wereldje waarin vrijwel alles mogelijk is. De cirkel is een tijdloze en plaatsloze ruimte. Je kan je hierbij bedenken dat er geen verleden, heden, en ook geen toekomst bestaat binnen de cirkel. Sterker nog, er bestaat geen eens afstand, en dus ook geen dichtbij of ver weg. Het is een vreemde gewaarwording om je even totaal in het niets en tegelijkertijd in het alles te begeven. Maar hoe creëer je zo een cirkel nu eigenlijk precies?

De kaars als spiegel

Wist je dat al het leven voortkomt uit licht? Het is in ieder geval een voldongen feit dat er geen leven mogelijk is zonder licht. Probeer je maar eens voor te stellen wat er zou gebeuren als de zon nooit meer schijnt. In donkere tijden wordt nog eens extra duidelijk wat de kracht van het licht kan zijn. In oude tradities en esoterische geschriften staan genoeg rituelen beschreven die werken met de kracht van het licht. Een van de meest bekendste vormen is kaarsenmagie. Het brandden van een kaarsje is een uitstekende manier om je weg te vinden naar je eigen Innerlijke Licht: Het vuur dat altijd in ons brandt. Het Levensvuur.

Een intelligent doodshoofd

Het is misschien een beetje griezelig zo’n doodshoofd, maar wist je dat mensen al heel erg lang allerlei speciale krachten aan schedels toekennen? De Maya’s waren er bekend mee, de Azteken, het oude India, maar ook in de Middeleeuwen gebruikte mensen schedels. Schedels staan symbool voor de tijdelijkheid van het leven, en natuurlijk gewoonweg de dood. Maar over wat voor soort magische krachten zouden deze schedels dan beschikken?

Wat is er zo bijzonder aan deze volle maan?

Donderdag 21 maart is het, net als iedere maand, volle maan en jawel; uiteraard hebben we weer te maken met een hele bijzondere. Dit komt omdat volle maan dit keer samen valt met Ostara, de lente-equinox. Dit betekent dat de dag precies even lang is als de nacht. De dagen gaan vanaf nu weer lengen. Leuk allemaal, maar wat heeft dit precies met deze volle maan te maken?

Grensoverschrijdend gedrag?

Vrijwel iedereen kent het wel: Ineens begeef je je in een moment waarop je geconfronteerd wordt met gedrag van iemand anders, wat je eigenlijk helemaal niet wilt. Zeker als spiritueel therapeut is dit een erg lastige kwestie. Je wilt je cliënt ‘niet verkeerd begrijpen’ maar anderzijds moet je ook voor jezelf duidelijk zijn en je eigen ruimte blijven beschermen. Het kan verwarring en grote twijfels bij de behandelaar teweeg brengen. Wat doe je in zo'n situatie en hoe ga je hiermee om?

Voetjes op de vloer

Wist je dat als je goed geaard bent dit allerlei gezondheidsvoordelen heeft? Heel erg veel mensen leven zo gezegt met hun voetjes van de vloer. Of je nu ‘zweverig’ bent of niet, zelfs de nuchterste persoon op aarde kan het contact verliezen met de grond. Als je slecht geaard bent dan merk je dat aan klachten zoals veel in je hoofd zitten, nadenken, piekeren, twijfelen, en dagdromen. Eigenlijk ben je dan ook het contact met lichaam kwijt, waardoor je het gevoel in je lijf niet meer zo goed beleeft. Maar wat is aarden nu eigenlijk precies?

Wat is een crystal grid?

Wist je dat er op de Noord en Zuidpool twee World Peace Crystal Grids zijn geplaats? De grids zijn bedoeld voor mensen die Reiki beoefenen. Via een ‘ reiki afstandsbehandeling’ kunnen zij energie voor bijvoorbeeld vrede naar de grids uitzenden. De locatie, de Noord en Zuidpool, is gekozen omdat dit twee heel sterk magnetische velden zouden zijn op aarde. De grids zijn een onderdeel van het fenomeen ‘Global Healing’ en zij behoren tot The International Centre for Reiki Training (ICRT). Maar wat zijn crystal grids dan eigenlijk precies?

Volle Supermaan: februari

Dinsdag 19 februari is het volle Supermaan in maagd. Klinkt leuk en spannend, maar wat betekent dit nu eigenlijk? We weten allemaal wel dat sommige mensen tijdens volle maan slechter slapen, rustelozer zijn en emotioneel wat uit balans. Andere mensen hebben helemaal nergens last van en begrijpen al dat gedoe niet zo. Iedereen is anders en de één staat nu eenmaal wat dichter bij zijn of haar gevoel dan de ander. Wat in ieder geval een voldongen feit is, is dat niemand zal veranderen in een weerwolf. Althans...