Merel Jansen

Mijn naam is Merel Jansen en ik ben eigenaresse van Septagram. In 1986 ben ik geboren en daarna getogen in het altijd mooie Gouda. Wat mij zo ontzettend aanspreekt aan Gouda is niet alleen de rijke historie, maar vooral ook de natuur. Er zijn vandaag de dag niet veel steden meer waar het nog zo groen is. Ik was als kind dan ook altijd al heel erg veel buiten te vinden.
Eenmaal op de middelbare school bleek ik een heel gevoelig en kwetsbaar meisje te zijn. Ik probeerde mijn hoogsensitiviteit ergens in te herkennen dus verdiepte ik mij in paranormale onderwerpen. Tijdens mijn studie, in het jaar 2002, aan de Amsterdamse theater academie kwam mijn kwetsbaarheid (zoals dit toen werd genoemd) steeds meer naar voren.

In 2015 ben ik aangenomen op de Willem de Kooning academie in Rotterdam. Vanaf het tweede studiejaar van mijn kunstopleiding heb ik de bijzondere combinatie gemaakt met het energetische werk. Zo heb ik in 2016 mijn certificaten reiki 1 en 2 behaald, en ben ik in 2017 gestart aan een opleiding tot energetisch therapeut aan het instituut CAM. Ook heb ik een shamballa certificaat behaald. In 2018 ben ik gestart bij ZoMa-opleidingen, een KTNO geaccrediteerde HBO-opleiding tot Holistisch Therapeut .

Binnen mijn autonome werken komt mijn holistische visie sterk tot uiting. Ik heb een voorliefde voor Land Art, graancirkels, kristallen, edelstenen, mineralen, en andere gesteenten.

Ik geef energetische behandelingen binnen een holistische visie speciaal voor vrouwen. Binnen de behandelingen maak ik niet alleen gebruik van de helende kracht van de natuur maar ook de heilzame werking van magie. Zo ligt er bijvoorbeeld vrijwel altijd een crystal grid onder de behandeltafel wat voor een sterk helend energetisch veld zorgt. Een crystal grid, energie raster, of ook wel Integer genoemd, is een onderdeel van Integer Art waar ik eveneens eigenaresse van ben: www.integerart.com

Mijn doel is om balans te brengen, te verbinden, en om bewust te maken. Mijn visie is holistisch en mijn benadering is zijnsgericht. Reiki is een perfecte ondersteuning voor een behandeling waarbinnen ik de cliënt zie als een geheel. Ik behandelen dus niet alleen de klacht maar ik ga vooral uit van de essentie.


© 2019 MEREL JANSEN ALL RIGHTS RESERVED